Foto's met een verhaal

Hier vind je foto’s die bij mij speciale herinneringen oproepen. 

Aan mooie, waardevolle momenten en gebeurtenissen in m’n leven, die ik graag met je wil delen.  

Sommige komen letterlijk uit de oude doos, uit albums of van dia’s.  

Foto’s met een verhaal.
In de Blughut boerderij werden met regelmaat grote publieksactiviteiten gehouden, zoals concerten met bekende artiesten (Rob de Nijs, Lenny Kuhr, Benny Nijman, enz.), maar ook het mega populaire “Los Vast” werd op locatie uitgezonden vanuit de Blughut en niet vergeten de Talkshows waar menig BN-er aanschoof.
Deze activiteiten waren heel succesvol en we kregen er veel waardering voor.
Ook de talentenshows sloegen heel goed aan. Hieraan namen amateur artiesten uit de gehele regio deel. Doorgaans was de juryvoorzitter een bekende Nederlander, zoals Jacques d’Ancona. Met de technische mogelijkheden van die tijd en de beschikbare middelen, werd er flink uitgepakt. Een grote groep vrijwilligers droeg een steentje bij. Op de foto presenteer ik samen met Bert Dekker de eerste talentenshow in de nieuwe Blughut, plm 1981. 

Deze foto heb ik gemaakt in het prachtige Sri Lanka. Ik heb daar in 1995 een rondreis gemaakt.  

Onderweg zag ik dit groepje mannen wachtend op de bus.
Zo zul je het bij ons niet gauw tegenkomen, dus trok ik de stoute schoenen aan, maakte met handen en voeten een “praatje” en vroeg of ik een foto mocht maken. 

Er werd vriendelijk geknikt, het was oké.  Met als resultaat een foto van dit mooie gezelschap.

Walvissen spotten hoort bij het meest indrukwekkende wat ik heb meegemaakt. Tijdens een reis door Ecuador in 1998 zagen we deze kolossale walvis. We voeren eerst met een snelle boot de zee op, om vervolgens over te stappen op een kleinere boot (eerste foto). Nu was het al dobberend afwachten of we walvissen zouden gaan zien en dat gebeurde! En van zo dichtbij, zo imposant, het was adembenemend en om nooit te vergeten. 

Ik heb van dit avontuur ook een filmpje mijn site staan. 

Mijn moeder in de achtertuin van ons ouderlijk huis.  Zoals altijd bezig en druk aan het werk, wat wil je met een groot gezin en een bedrijf.  Het uitzicht op de weilanden, zo vrij en ruimtelijk woonden we toen.  Heerlijk om te spelen en lekker ons gang te gaan.

Het is een foto van een dia die ik vond tijdens opruimen. Het roept dierbare herinneringen op aan het onbezorgde vrije leven als kind, aan de plek waar ik ben opgegroeid.
Maar bovenal aan mijn lieve zorgzame moeder.

In 1996 heb ik een rondreis gemaakt door NO India.  Alle indrukken, geluiden, geuren en kleuren waren soms amper te bevatten.  Wij waren dikwijls zelf een bezienswaardigheid voor de plaatselijke bevolking. Terwijl wij onze ogen uitkeken, werden ook wij uitvoerig geobserveerd en wanneer je ergens de omgeving ging verkennen, stond er in “no time” een groep nieuwsgierigen om ons heen.  Dat leverde oa dit plaatje op. 

Dit is Toby, een foto van 1990. Toby was 15 jaar mijn trouwe hond.
Toby ging altijd mee naar mijn werk. Daar liep hij lekker vrij in en uit en lag vaak bij de voordeur of te luieren op een bankstel in de jeugdsoos ruimte. Toby was dan ook heel sociaal en werd regelmatig verwend door bezoekers. Hij ging ook vaak even nieuwsgierig kijken in een ruimte of lokaal waar groepen bezig waren of er misschien nog wat te halen was. Vaak was er wel een koekje te scoren.
Maar bovenal was hij mijn eigen trouwe maatje. 

Ik nam’m zo mogelijk overal mee naar toe.  Als ik ergens zonder hem kwam werd er al gauw gezegd  “heb je Toby niet bij je?” Ik vond het fijn om samen wandelingen te maken en hem thuis om me heen te hebben. Toen hij ziek werd en ik hem moest laten gaan, was het heel erg wennen vooral voor mij, maar ook voor veel anderen die hem kenden. Ik heb dierbare herinneringen aan Toby en velen met mij. 

Alle foto’s en video’s op deze website zijn eigendom van Klaas van der Wagen. Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande toestemming.

Deze website maakt gebruik van cookies. Privacybeleid voor meer informatie.

OK