Oude filmpjes van Oldeberkoop

Hier vind je een aantal oude 8 mm filmpjes die ik gemaakt heb van Oldeberkoop. 

De tand des tijds heeft het materiaal helaas wel aangetast, maar ondanks dat blijft het leuk weer even terug te gaan in de tijd. Het geluidsspoor was beschadigd, daarom heb ik er nieuwe muziek onder gezet.

(Het best te bekijken op klein formaat ivm lage resolutie)

8 MM filmpje met winterse beelden, gefilmd in 1978

Rommelmarkt in het centrum van Oldeberkoop, 1978

35 jaar bevrijding, 1980

Tijdens de strenge winter van 1979 was Oldeberkoop op 15 februari helemaal ingesneeuwd. Overal lagen grote sneeuwduinen en men kon geen kant op. Gestaag kwamen de Bercopers weer op de been en gingen massaal sneeuwruimen. De Blughut was de hele dag geopend en jongeren deden boodschappen voor degenen die er niet uit konden. Dit werd op Omrop Fryslan medegedeeld, waar menigeen de hele dag aan gekluisterd was. De saamhorigheid was groot. 

In 1995 heb ik voor Open Stal een promotiefilm gemaakt voor de editie met als thema Indonesië. In de hoofdrol mijn vrienden Jan Berend en Elly met hun kids Lotte Els en Anne Merel. Kun je tegenwoordig met eenvoudige middelen al snel een filmpje in elkaar draaien, dat was toen een stuk gecompliceerder. Met de mogelijkheden van toen maakte ik video’s voor kleine bedrijven en non-profit organisaties. 

Op 26 januari 1978 pakte ik mijn 8 mm filmcamera en deed een rondje in en om het dorp, zoals door het centrum en langs de Linde. Ik begon en eindigde bij mijn ouderlijk huis, waar we een wijds uitzicht hadden over de weilanden en zicht op de kerktoren. Bij menig huis hing het wasgoed te wapperen. Ook bij ons thuis.

Deze website maakt gebruik van cookies. Privacybeleid voor meer informatie.

OK