FILMPJES

Blughut filmpjes en video's

Films en video’s van vervlogen Blughut tijden 

Hieronder kun je beeldmateriaal bekijken uit vervlogen Blughut tijden. De Blughut, het sociaal cultureel centrum waar ik v.a. 1978 ruim 20 jaar beroepskracht ben geweest. Helaas heeft de tand des tijds het beeldmateriaal nogal aangetast, maar gelukkig kon ik nog wat 8 mm materiaal en videobanden gedigitaliseerd krijgen.
Het 8 mm materiaal dateert van eind jaren 70. Het zijn allemaal filmpjes die ik zelf heb gemaakt.
Leuk als je een berichtje in mijn  gastenboek achterlaat met je reactie.

Ken je mensen die ook zulke mooie herinneringen hebben aan deze tijd? Delen is prima!

8 mm film van de “ oude Blughut”. Op zaterdag werd er door vrijwilligers schoongemaakt en klusjes werden uitgevoerd. Verder werd de “Blugbull” rondgebracht met het activiteiten programma. 

Je ziet ook hoe vrijwilligers een hokje afbreken waar later een kantoortje werd neergezet toen ik er officieel ging werken. Die zaterdagavond speelde er een bandje. Aan het eind zijn beelden te zien van een kindercarnaval. 

Video dateert uit plm 1977. 

26 mei 1979 werd het 10 jarig bestaan gevierd. De Blughut was “ tien jaar jong”.
Met een kinderwagen trok een stoet door de gemeente. In diverse dorpen werden collega jongerencentra met een bezoek vereert. 

Vanaf een wagen werd er voortdurend een actuele Blugbull samengesteld, gestencild en rondgedeeld. 

De Blughut talkshows waren alom bekend door de mix van lokale onderwerpen en de BN-ers die zich graag lieten interviewen. Regelmatig was er ook een video-item te zien.
In deze video van 1995 werd tijdens de oudejaarstalkshow een serie interviews in blokjes vertoond, waarvoor Jan Berend van Elp de interviews deed en ik het regie/videogedeelte. De geïnterviewde mocht zelf de volgende gast kiezen en een vraag stellen.

Toen in 1995 door de discogroep een housefeest werd georganiseerd, werd alles uit de kast gehaald om de soosruimte een metamorfose te geven. Helaas zijn de opnames van het feest erg donker, maar dat was in werkelijkheid min of meer ook zo zullen we maar zeggen.

Voorafgaand aan de jaarlijkse Sinterklaas intocht in 1992 werd tijdens een kinderactiviteit via een speciale “satelliet verbinding” contact gezocht met Sinterklaas en zijn Piet die door Oldeberkoop struinde op zoek naar cadeautjes bij de plaatselijke winkeliers. De techniek stond ook toen al voor niets…

Vanuit het kinderwerk werd een fietsverkeersexamen voor kinderen op touw gezet. Voorafgaand daaraan werd een filmpje vertoond met situaties in het dorp en de route die afgelegd moest worden. 

Joep liet zien hoe het niet moest, op de hielen gezeten door de politieagent. 

Joep Hoemstra en Marc Roeles waren de acteurs en ik deed regie en camera. 

Reactie 

18 oktober 1980 werd de nieuwe Blughut boerderij geopend. Na veel zwoegwerk door vrijwilligers werd het nieuwe onderkomen feestelijk geopend. 

De nacht ervoor bleef  “de staf” slapen om de volgende ochtend in alle vroegte de vlag en het toegangsbord te plaatsen. Een groep vrijwilligers deed de openingsceremonie, symbool was de lachende koe. 

Reactie 

Deze website maakt gebruik van cookies. Privacybeleid voor meer informatie.

OK